Het keerpunt

Omgaan met de grote veranderingen in je leven
Julia Samuel

“We proberen instinctief verdriet te vermijden, maar het resultaat is vaak een zekere verarming. Hoe kun je dan het beste omgaan met de ingrijpende veranderingen in je leven?”

‘Het keerpunt’ is de Nederlandse vertaling van ‘This too shall pass’ door Julia Samuel. Het is het tweede boek van deze schrijver dat wij hebben toegevoegd aan onze website. Samuel is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Net zoals in haar andere boek, ‘Rouwwerk’, heeft zij haar woorden in dit boek gebaseerd op de gesprekken die zij voerde met haar patiënten. Zo beoogt ze ons te leren hoe we ons kunnen aanpassen aan ingrijpende veranderingen en daar sterker uit kunnen komen. Dit boek ziet dus niet slechts op het verlies van een dierbare. Denk ook aan een vader die een ernstige diagnose krijgt, een jongen die worstelt met de nasleep van zijn coming out, of een vrouw die haar baan verliest. 

Belangrijke dilemma’s over familie, liefde, werk, gezondheid en identiteit komen in dit boek tot leven aan de hand van ingrijpende persoonlijke ervaringen. Ondersteund door de laatste sociale en psychologische onderzoeken geven de 18 persoonlijke en intieme verhalen van haar patiënten inzicht in onze eigen reactie op verandering en bovenal een houvast hoe we de omgang met uitdagingen in elke levensfase kunnen verlichten.