Praatgroepen

Op dit moment zijn er geen actieve praatgroepen maar we zijn aan het kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst. Je kan ons een berichtje en/of mailtje sturen dan houden we je in gedachten als we weer gaan starten.

Een verlies laat vaak diepe sporen achter in een leven. Het kan je wereld op z’n kop zetten, raken aan wie je zelf bent, vragen hoe nu verder oproepen en dromen en verwachtingen overhoop gooien. Ook wanneer je wel de draad van het leven op kan pakken, blijft het verlies bij je. Hoewel het niet altijd makkelijk is om te praten over ervaringen die je zo diep hebben geraakt, kan het fijn zijn om te ervaren dat je niet de enige bent die iets dierbaars is kwijtgeraakt. Ben jij jong en op zoek naar een plek om jouw verlies te delen in een veilige omgeving? Heb jij een dierbare verloren of ervaar je verlies van identiteit, dromen of verwachtingen door ziekte of een ingrijpende gebeurtenis in jouw leven, dan zijn de praatgroepen van RNJ misschien iets voor jou. In vier wekelijkse bijeenkomsten zullen we met verschillende uitwisselingsvormen, verhalen en gedichten proberen samen betekenis te geven aan verlies. In elke bijeenkomst staat een thema centraal zoals ‘de betekenis van verlies voor jou’ of ‘waarden en verlies’. Waarbij de laatste gaat over wat jij belangrijk vindt in het leven en hoe dat zich verhoudt tot jouw verlieservaring. Op deze manier krijg je langzaam maar zeker woorden om te beschrijven wat verlies voor jou betekent.


Wie begeleidt de avonden?
Verschillende (ex)studenten van de Universiteit voor Humanistiek begeleiden de praatgroepen. Vanuit de expertise van hun opleiding zorgen zij voor een goede sfeer en ondersteunen de deelnemers in hun proces tijdens de vier bijeenkomsten. Meer informatie per begeleider volgt in de komende weken.


Meld je aan door te mailen naar:

Vermeld in de mail je volledige naam, je telefoonnummer, of je beschikbaar bent op de bovengenoemde data en de reden dat je je aanmeldt voor de praatgroep. Als je aanvullende vragen hebt kan je deze ook meesturen in de mail!