Over ons

In mei 2021 zijn wij na maanden van brainstormen, verzamelen en voorbereiden als Rouwnetwerk Jong online gegaan. Met de hulp van veel enthousiaste en toegewijde vrijwilligers hebben oprichters Bart, Rim en Julia een online omgeving gecreƫerd waar rouwende jongeren informatie, herkenning en steun kunnen vinden. Zij hadden zelf gemerkt hoeveel steun er te vinden was in het delen van verlies met anderen en wenste de mogelijkheid voor deze verbondenheid ook andere jongeren toe.

Jongeren hebben vaak weinig handvatten om hen te begeleiden in hun rouwproces. Hun omgeving is het bespreken van de dood nog niet gewend en ze stuiten vaak op ongemak of afstand. Daarnaast zijn er ook weinig hulpmiddelen beschikbaar die passen in hun leven en aansluiten bij de specifieke ervaring van jong verlies. Wij geloven dat rouwondersteuning daarom vrij beschikbaar, laagdrempelig en inclusief moet zijn om voor jongeren een verschil te maken.

Rouwnetwerk Jong biedt een overzichtelijke verzameling van informatie, boeken, gedichten, podcasts, documentaires en ted-talks, die steun kunnen bieden aan rouwende jongeren. Het netwerk geeft ook de mogelijkheid om jongeren met elkaar te verbinden, door middel van hun verhalen en online aanwezigheid kunnen zij hun stem laten horen. Naast de online componenten van het netwerk kwamen rouwende jongeren ook fysiek samen tijdens intieme geleide praatgroepen en op het evenement Vertrouwd, waar we onder leiding van sprekers en muzikanten in discussie gingen over het bespreekbaar maken van rouw.

We zijn blij dat je ons netwerk hebt gevonden, en hoewel we snappen dat je hier eigenlijk niet zou willen zijn, is het goed dat je er bent!

Dit netwerk is een non-profitorganisatie dat enkel functioneert door het enthousiasme en de inzet van vrijwillige teamleden.