Over ons

In november van het jaar 2020 overleed de vader van oprichter Bart aan de gevolgen van kanker. Tijdens de moeilijke rouwperiode ontdekte hij dat de hulpmiddelen voor rouwende jongeren minder makkelijk te vinden waren dan gehoopt. Dit gevoel deelde hij met Rim en Julia, ze hadden steun aan elkaar maar vonden daarbuiten geen hulpmiddelen. Wel zagen zij de waarde in van de herkenning en gedeelde pijn die zij samen konden ervaren. Deze opluchting of steun wensten zij ook andere rouwende jongeren toe.

Voor Jongeren is het namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat er informatie beschikbaar is om het proces van rouwen te begrijpen of er op te reflecteren. Populaire hulpmiddelen en adressen zijn vaak minder gefocust op deze doelgroep waardoor een centrale plek voor rouwverwerking ontbreekt. Volgens ons is dit een onnodige drempel in een tijd die al zo moeilijk is, daarom hebben wij alle informatie waarvan wij denken hulp te kunnen bieden hier verzamelt.

Rouwnetwerk Jong is er voor de jongeren die behoefte hebben aan een plek waar zij stil kunnen staan bij het rouwen en alles wat daarbij komt kijken. Dit netwerk hoopt een plek te zijn voor alle jongeren voor informatie, herkenning, erkenning, steun en positiviteit. Wij hopen dat een centrale plek voor het delen van informatie, verhalen en leerprocessen overzicht en rust creëert. Ieder rouwproces is anders en dat zorgt ervoor dat sommigen meer behoefte hebben aan hulpmiddelen dan anderen. Onze uiteenlopende informatie zorgt ervoor dat er altijd wel iets voor jou tussenstaat. Wij zijn er voor iedereen en snappen dat je hier niet wilt zijn, maar het is goed dat je er bent.  

Dit netwerk is een non-profitorganisatie dat enkel functioneert door het enthousiasme en de inzet van vrijwillige teamleden.