I Am Not Your Perfect Mexican Daughter

Erika L. Sánchez

“Perfecte Mexicaanse dochters stoppen niet met studeren. En zij verhuizen niet weg van hun ouders huis vlak na hun diploma uitreiking van de middelbare school. Perfecte Mexicaanse dochters verlaten nooit hun familie. Maar Julia is niet jullie perfecte Mexicaanse dochter. Dat was altijd de rol van Olga.”

I Am Not Your Perfect Mexican door Erika L. Sanchez is wederom een Engelstalig geschreven fictieboek. 

Wanneer Olga, de zus van Julia, overlijdt na een tragisch ongeluk op één van de drukste wegen van Chicago, blijft Julia achter om haar in stukken gescheurde familie weer samen te brengen. Niemand lijkt zich echter te bekommeren om het feit dat Julia óók gebroken is. In plaats daarvan lijkt het alsof haar moeder haar verdriet uit in het benoemen van alles waar Julia in heeft gefaald. Maar dan komt Julia erachter dat Olga misschien niet zo perfect was als iedereen altijd dacht. Met hulp van haar beste vriendin Lorena en haar eerste grote liefde Connor, is Julia vastberaden om erachter te komen of Olga daadwerkelijk was wie zij leek te zijn. Hoe dan ook: lukt het Julia om te voldoen aan het onmogelijke ideaalbeeld?

Het is een aangrijpend, maar vaak ook hilarisch verhaal over het verliezen van een zus en het achterhalen van je identiteit onder de druk, verwachtingen en stereotyperingen van het opgroeien binnen een Mexicaans gezin.