Ik rouw van jou

Jonathan Tropper

Dit fictie boek, geschreven door Jonathan Tropper is een fijn boek om te lezen wanneer je even geen boek wilt lezen dat zich slechts focust op rouw en verlies. Rouw is namelijk niet het enige onderwerp of thema dat aan bod komt in ‘Ik rouw van jou’. 

Centraal in het verhaal staat Judd Foxman. Nadat zijn vader overlijdt moet Judd terugkeren naar zijn ouderlijk huis. De laatste wens van zijn vader is namelijk dat de, van oorsprong Joodse, familie met elkaar in sjivve zit. Sjivve is de zevendaagse rouwperiode die volgt op de begrafenis van een overleden familielid. Dat komt Judd erg slecht uit, hij heeft op dat moment wel andere dingen aan zijn hoofd. Vlak voor het overlijden van zijn vader heeft hij namelijk zijn vrouw met zijn baas in bed betrapt. Toch probeert Judd samen met zijn broers en zus de laatste wens van hun in vervulling te brengen: “Zeven dagen en zeven nachten zullen ze rouwen. Samen. In één huis”. De Foxmans hebben moeite om een langere tijd met elkaar door te brengen. Zo komen langverzwegen familiegeheimen, frustraties en onverwerkte verlangens weer naar boven. Daarnaast geeft het Judd de gelegenheid om zijn eigen leven weer op de rails te krijgen.

“Ik rouw van jou is een geestige, intense, emotioneel rauwe roman over liefde, huwelijk, echtscheiding, families en mensen met wie we verbonden zijn – of we dat leuk vinden of niet.”