Het verhaal van Sweta

Follow the Sun

Niemand bereidt je voor op hoe het is om op jonge leeftijd je moeder te verliezen. Begin vorig jaar ben ik mijn moeder verloren aan kanker. Hoewel we naar het moment van afscheid konden toeleven, komt het altijd te vroeg. Mijn moeder gaf vanaf het moment dat ze ziek was aan dat ze wilde meebewegen met de ziekte, en wat heeft ze dit knap gedaan. Elke dag gaf haar nog lichtpuntjes en de wil om het leven te voelen. De dagen na haar overlijden leefde ik in een roes. We hebben afscheid genomen waarbij het liedje Follow the Sun een belangrijke muzikale plek heeft gekregen, dit was een van haar wensen.

Daarna volgde een jaar vol eerste keren zonder mijn allerliefste moeder. Het zijn keren die je met een lach en traan beleeft. Daarnaast had ik mentaal last van het gemis van mijn moeder, hiervoor heb ik professionele hulp gekregen om het overlijden te verwerken zodat de emotionele laag minder heftig werd. Drie maanden na het overlijden van mijn moeder kreeg mijn beste vriendin ook de diagnose kanker, gelukkig heeft ze haar vorm van kanker overleefd. Het zorgde er wel voor dat ze precies wist hoe ik mij voelde, wat ook hielp bij het rouwproces dat ik doormaakte. Ik heb ondervonden dat rouwen met ups en downs gaat, en dat dat niet erg is.

Terwijl ik dit verhaal typ, komen er tranen in mijn ogen van verdriet, want ik mis je elke dag meer. Maar ook een glimlach van liefde, want elke keer als ik de zon zie, zal ik aan jou denken, mama.